Daklekkage detecteren

Het achterhalen waar de lekkage vandaan komt is de eerste stap die gezet moet worden. In sommige gevallen kan het opzichtig zijn waar het lek precies zit. Maar in veel gevallen is het een klein lek die grote schade kan veroorzaken. Lekdetectie voeren wij dan uit met speciale materialen. In combinatie met onze expertise kunnen wij op korte termijn de schade vast stellen.

Er zijn een aantal plekken waar vaak het lek te herleiden is. Denk hierbij aan:

 • Dakkapel
 • Dakgoot
 • Dakraam
 • Lichtkoepel
 • Schoorsteen

Wij zullen alle mogelijk oorzaken nalopen en advies op maat geven voor de oplossing. 

Specialisaties Smits Dakwerken

 • Pannendaken
 • Bitumen dakbedekking
 • Kunststof daken
 • Lekdetectie
 • Dakisolatie
 • Dakgoten
Enkele dakpannen leggen 500x334 1

Waarom zijn wij de juiste partij?

Met onze landelijke dekking en diverse locaties, zijn wij snel ter plekke zonder hoge voorrijkosten te moeten rekenen.

Per jaar hebben wij zo een 13.000 adressen ingepland voor het onderhoud. Zo zal ook uw dak vakkundig onderhouden worden.

Daarnaast hebben wij direct alle kennis in huis om alles op te lossen. Wij doen niet enkel onderhoud maar kunnen ook direct problemen verhelpen.

Maar bij goed dakonderhoud zullen deze problemen minimaal blijven. Daarom willen wij ook eerst gratis een inspectie uitvoeren om de huidige staat van het dak op te nemen. Op basis hiervan kunnen wij een advies geven betreft het onderhoud.

De inspecteurs van Smits Dakonderhoud hebben de juiste certificering.

95% van onze klanten betreft een particulier dak. Daarnaast is Smits Dakwerken ook beschikbaar voor bedrijven met grote dakoppervlaktes

Oplossen van een lekkage

Na het opsporen is het belangrijk het probleem zo snel mogelijk te verhelpen. Het advies zullen wij dan ook ter plekke geven, inclusief een passende oplossing. Op basis van ons advies kan er gekozen worden om het probleem direct op te laten pakken.

Het niet tijdig repareren van de lekkage, zal snel meer schade kunnen aanrichten. De oplossing zal per iedere situatie verschillen.

Onze dakspecialisten staan klaar om de wensen uit te voeren. Bij een grote schade kunnen wij zorgen voor een tijdelijke oplossing. Het renoveren van het dak of dakgoot kan dan verder in de toekomst uitgevoerd worden.

Wanneer wij de lekkage mogen verhelpen heeft u garantie voor de komende 10 jaar dat alles waterdicht is!

   

  Kosten om daklekkage te verhelpen

  Wat de kosten zijn om een dakdekker de lekkage op te laten lossen, is heel verschillend. Iedere lekkage staat op zichzelf. Zowel de oorzaak als de oplossing is vaak niet met elkaar te vergelijken.

  In sommige gevallen is een dakpan vrij makkelijk recht te leggen en dat kan de lekkage al verhelpen. Maar het kan ook zijn dat de lekkage minder makkelijk is op te sporen of dat er meer vervangen dient te worden om geen lekkage meer te krijgen.

  Het uurtarief van een dakdekker bij een reparatie start bij €70,-. Daarbij zijn er geen voorrijkosten maar zullen we wel een minimum tarief moeten rekenen om op korte termijn tijd vrij te maken.

  Benieuwd naar de exacte kosten en mogelijkheden?

  Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. Onze dakdekkers uit de regio geven gratis advies!

  Onze klanten zijn tevreden met het resultaat!

  Een score van 8.7 en meer dan 92% beveelt ons aan bij vrienden

  Meer weten over uw dak?

  Ontvang onze tarieven op de mail en vergelijk de kosten.