Dakgoten

Dakgoten specialist

Ze zijn niet weg te denken voor de juiste afvoer van water. Dakgoten zijn vaak een onderschat onderdeel van het dak, maar hier komen veel lekkages vandaan.

Het kan zomaar zijn dat het dak gerenoveerd is en dat er toch vrij kort hierna een lekkage onstaat. Door een kleine scheur in de dakgoot kan het water al naar binnen komen en schade aanrichten.

Er zijn verschillende oorzaken waardoor een dakgoot niet meer goed zijn werk kan doen. Alleen het is belangrijker om het probleem op te lossen. 

Onderhoudsvrije dakgoot 500x334 1

Lekkage in de dakgoot.

Een dakgoot dient het water af te voeren richting een regenpijp, waarna het water onder de grond zijn weg zal vinden. Een klein gaatje in de dakgoot kan al voor veel ellende zorgen. Wat kan de oorzaak zijn, hieronder de 2 meest voorkomende redenen:

Ouderdom van de goot – Alles kan door ouderdom slijten, zo ook een dakgoot. Door onderhoud kunnen ze natuurlijk aantal tientallen jaren mee gaan. Echter kan er overal een scheurtje in komen.

Lekkage op de naden – Bij slechte montage of ook naar verloop van tijd, kunnen er op de naden ruimtes ontstaan. Dit zijn vaak de zwakste plekken van een dakgoot en hier is het vaak naar te herleiden.

Onze dakdekkers kunnen deze lekkages verhelpen. Allereerst zal er een inspectie plaats moeten vinden om vast te stellen waar het water exact vandaan komt. Afhankelijk van het lek, kunnen wij deze in 95% van de gevallen ter plekke herstellen. Ook andere daklekkages zijn geen probleem voor onze dakdekkers!

Verstopte dakgoot

Naast een kapotte dakgoot, kan het ook zijn dat deze door o.a. bladeren verstop raakt. Door de verstopping kan het water niet meer weg en zal deze over de goot lopen. Op deze wijze kan het water dus op ongewenste plekken komen.

Wij kunnen dan een dakgootreiniging uitvoeren, waarna het probleem direct opgelost zal zijn. Om in de toekomst te voorkomen dat de goot weer verstopt raakt, kunnen wij wat voorzorgsmaatregelen nemen. Een andere optie is om de dakgoot regelmatig schoon te maken. Dit kunt u zelf doen of ook door ons laten uitvoeren.

Het tijdig schoonmaken van de dakgoten zorgt voor goede afwatering en kan verdere schade voorkomen.

Spoedservice inschakelen

Bij een lekkage snappen wij de urgentie van de situatie. Zo kan er bij Smits Dakwerken een dakgotenspecialist ingeschakeld worden. Bekijk hieronder ons werkgebied en selecteer de dakdekker uit de regio!

Benieuwd naar de exacte kosten en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. Onze dakdekkers uit de regio geven gratis advies!

Onze klanten zijn tevreden met het resultaat!

Een score van 8.7 en meer dan 92% beveelt ons aan bij vrienden

Meer weten over uw dak?

Ontvang onze tarieven op de mail en vergelijk de kosten.