Bekijk de opties en kosten!

Van aanleg tot onderhoud van uw dak. Bij Smits Dakwerken zorgen wij voor een passende oplossing tegen scherpe tarieven. Bekijk onze dienstverlening in uw regio!

Dakdekker Drachten

De dakspecialist van Drachten, zo kan Smits Dakwerken wel omschreven worden. Jaarlijks helpen wij meer dan 15.000 particulieren en rond de 1.200 bedrijven bij hen dak gerelateerde problemen.

Het vinden van een dakdekker in Drachten willen wij dan ook niet moeilijker maken dan het al is. Hiervoor bieden wij een gratis dakinspectie aan. Na de inspectie kunnen wij een duidelijk beeld schetsen van de mogelijkheden.

Voor allerlei soorten werkzaamheden zijn wij inzetbaar en kunnen op korte termijn de wensen uitvoeren.

In het geval van een daklekkage raden wij aan om direct in contact te komen met ons, wij staan 24 uur per dag beschikbaar voor spoedgevallen.

Van inspectie tot uitvoering, maar ook gratis advies over de mogelijkheden. Lees snel verder over onze diensten die wij in Drachten aanbieden!

Diensten

Het dakwerk wat wij in Drachten uitvoeren omvat alle soorten reparaties/renovaties en het aanleggen van nieuwe daken.

Is er een vraagstuk, kunt u die altijd bij ons neerleggen. Wij zullen u gratis en vrijblijvend informeren wat onze dakdekker in Drachten, hierbij geven wij een indicatie van de uitvoering en de kosten hiervan.

Onze diensten zijn onder te verdelen in de volgende categorieen:

Wij hebben diverse specialisatie, bekijk het overzicht hiernaast!

Specialisaties Smits Dakwerken

 • Pannendaken
 • Bitumen dakbedekking
 • Kunststof daken
 • Lekdetectie
 • Dakisolatie
 • Dakgoten

Dakrenovatie Drachten

Het laten renoveren van uw dak kan de goedkoopste oplossing zijn. De kwaliteit van het dakbeschot zal grotendeels bepalen wat de mogelijkheden zijn. Laat onze dakspecialist in Drachten controleren wat de staat is van het beschot en de panlatten. Vanuit daar kan de renovatie plaats gaan vinden.

Nieuw dak leggen

Het plaatsen van een nieuw dak is de meest uitgebreide dienst. Om een nieuw dak in Drachten te plaatsen hebben wij de juiste vakmannen in dienst. Maar op het moment dat een renovatie van het oude dak mogelijk is, dan zullen wij dat adviseren.

Het geheel vervangen van een dak is vaak kostbaarder. In sommige gevallen is het de enige optie en die voeren wij dan ook graag uit. Bij een nieuw dak kan er direct gebruik gemaakt worden van die nieuwste methodes en isolaties.

Voor de uitvoering zullen wij minimaal 1 keer langs komen om een goed beeld te krijgen. Na een gesprek zullen wij tot een offerte komen en hier kunt u op het gemakje naar kijken.

Wanneer er akkoord is gegeven is het onze taak om deze de gewenste datum in te plannen en uit te voeren. Veelal kan het proces op korte termijn worden uitgevoerd. In Drachten hebben wij 365 dagen per jaar een dakdekker beschikbaar staan.

Dakonderhoud in Drachten

Voor ieder dak is er een gepast onderhoud. Van schuine daken met dakpannen die wij kunnen schoonspuiten. Tot platte daken waarbij wij de staat van het dakleer controleren.

Onze professionals hebben oog voor detail en zorgen dat na het dakonderhoud, u verzekerd ben van een goed dak.

Smits Dakwerken voert de dakinspectie in Drachten en het bijbehorende onderhoud uit. Voor een scherp tarief zit u op de eerste rij. Het gehele jaar door voeren wij dakonderhoud uit.

Op het laatste moment een inspectie van uw dak laten uitvoeren? Bel gerust en wij komen vrijblijvend langs. Op basis van ons advies kunt u bepalen wat er gedaan dient te worden. Onderhoud, mogelijk direct een reparatie of is een gehele renovatie slimmer.

Lekkage? laat uw dak repareren!

Is er sprake van een zichtbare lekkage? Twijfel niet en neem direct contact met ons. Wij sturen binnen een paar uur een dakdekker langs om het probleem te verhelpen. Wanneer er te lang word gewacht, zal de schade oplopen.

Niet zeker van de status, neem alsnog contact met ons op. Het is beter om 3 keer te veel te bellen dan 1 keer te laat. 

Kosten dakdekker

U bent vast benieuwd naar de kosten van een dakdekker. Het gemiddelde uurtarief voor een dakspecialist ligt tussen de €35,- en de €45,-. Het uurtarief is afhankelijk van het dakwerk en de ervaring van de dakwerker. Een vakman met veel ervaring is duurder dan iemand met weinig ervaring. Dit betekent echter niet dat u altijd goedkoper uit bent als u kiest voor iemand met weinig ervaring, want door de ervaring klaart de vakman de klus vaak sneller.

In de prijstabel vindt u nog meer gemiddelde prijzen voor dakwerk. Zo liggen de prijzen voor het plaatsen van nieuwe dakbedekking gemiddeld tussen de €45,- en de €55,- per m², afhankelijk van de materiaalsoort en de grootte van het dak. Meer weten over de prijzen voor dakwerk? Vraag een gratis offerte aan.

KlusKosten indicatie
Uurtarief dakdekker€35,- tot €45,-
Reparatie plat dak€200,- tot €550,-
Herstel dakpannen€200,- tot €300,-
Dakrenovatie plat dak (20m2)€1.500,- tot €2.250
Dakrenovatie hellend dak (50m2)€8.000,- tot €2.250,-
Nieuw dak (50m2)€2.000,- tot €2.750,-

Kosten per uur

De kosten voor een dakdekker in Drachten liggen rond de €40,- per uur. Deze indicatie is vaak inclusief het klein materiaal. Bij een spoed klus zal het tarief vaak stuk hoger liggen en zullen er ongetwijfeld voorrijkosten in rekening gebracht worden.

Geheel nieuw dak leggen 500x334 1

Welke factoren bepalen de totale kosten?

Om de totale kosten te berekenen zijn er meer factoren aanwezig dan enkel het uurtarief. Samengevat komt het grofweg neer dat een prijs voor uw dak in Drachten tot stand komt door:

 • Materiaal voor de werkzaamheden
 • Het aantal uren dat een vakman nodig heeft
 • Eventuele voorrijkosten en/of parkeervergunning
 • Inschakelen van een steiger/hoogwerker

Op de offerte is het belangrijk om te controleren of alles staat vermeldt. Soms proberen dakdekkers een lage offerte voor te leggen en komen er achteraf nog extra kosten bij. Dit vinden wij misleiding en daarom is het belangrijk om bij onduidelijkheden, te vragen om extra toelichting.

Belang van onderhoud

Graag wijzen wij op de belangen om het dak goed te onderhouden. In de (nabije) toekomst heeft u hier direct profijt van!

 • Bij het onderhoud worden kleine beschadigingen opgemerkt en kunnen direct worden verholpen
 • Tijdig herstel voorkomt grote kosten posten op lange termijn
 • U bent verzekerd van een goed dak, geen zorgen
 • De levensduur van een dak word aanzienlijk vergroot

Wij voeren diverse soorten onderhoud uit. Het is mogelijk om bij ons een onderhoudscontract af te sluiten. Hierbij komen wij op afgesproken moment langs voor een vast tarief per jaar.

Ook is het mogelijk om een losse onderhoudsbeurt bij ons af te nemen.

Zelf het dak goed schoon houden kan veel geld besparen. Denk hierbij wel aan de veiligheid. Vaak dient men voor het schoonmaken van een dakgoot al op een ladder staan. Bij verkeerd gebruik van de ladder, zit een ongeluk al in een klein hoekje.

Om alle risico’s uit te sluiten is het verstandig om Smits Dakwerken in te schakelen 

Daklekkage Drachten

Bij een daklekkage is het belangrijk dat deze zo snel als mogelijk word opgelost. Water kan veel schade aanrichten in de woning.

Oorzaak van lekkage

Een dak heeft een aantal zwakke plekken, dit zijn vooral de naden bij een plat dak en andere hechtigingen bij een hellend dak. Hierbij kan vooral gedacht worden aan een lekkage die ontstaat bij:

 • Dakraam
 • Dakkapel
 • Schoorsteen

Bij een inspectie zullen deze punten ook grondig worden onderzocht. Hieronder zullen wij nog verder ingaan op de oorzaken die verschillende daken in Drachten kunnen hebben.

Lekkage bij dak 500x334 1

Hellend dak

Voor een hellend dak is vaak de oorzaak een verschoven dakpan of een verstopte dakgoot. Veelal ontstaat de schade na een flinke Nederlandse storm. Wanneer 1 of enkele dakpannen verschuiven of in zijn geheel van het dak vallen, geeft dit het water een weg naar binnen.

Plat dak

De oorzaak van een plat dak is veelal de slechte afwerking van een dak of de gevel in Drachten. Wanneer er een lichtkoepel of een afvoer naar buiten moet worden gemaakt, is het belangrijk om deze waterdicht af te sluiten. Er dient maar een klein gaatje te zijn en het water vind zich een weg naar beneden. Met als resultaat een nat plafond, vol met kringen.

Ook slijtage aan het dak kan een oorzaak zijn. Na verloop van tijd kan de dakbedekking uitdrogen. Deze scheuren kunnen uitgroeien tot een daklekkage.

Detectie

Stap 1 voor het oplossen van een lekkage is het vinden van de oorzaak. Soms is het mogelijk om vrij snel de plek zien. Alleen in andere gevallen is het minimaal en zullen wij extra apparatuur inzetten. Het detecteren van het lek is dan ook specifieke dienst en los van een reparatie uit te voeren.

Reparatie

Het vervolg nadat het lek is gevonden is natuurlijk het repareren. Onze dakdekkers voeren dakreparaties aan de lopende band uit. Dit zorgt voor de deskundigheid welke resulteert in een snelle maar volledige gedekte lekkage. Een dakreparatie in Drachten is altijd binnen 24 uur uit te voeren! 

Soorten dakbedekking

Ieder dak heeft zijn eigen soort dakbedekking. Welke optie is het beste geschikt voor uw dak? Op basis van de dakbedekking kan er een gratis advies worden gegeven voor het onderhoud en een mogelijke renovatie hiervan. Het grote onderscheid wat er gemaakt word is tussen een hellend dak en een plat dak in Drachten.

Een plat dak

Bij moderne woningen zien we het steeds vaker, een deel of het gehele dak is plat. Ook vaak bij een aanbouw en garage zijn de platte daken in de meerderheid. Het leggen van een plat dak is dan ook een specialisme wat bij Smits Dakwerken hoog in de rangorde staat. Hierbij begint met het de keuze van het juiste materiaal en het beschermen van het platte dak.

Graag geven wij vrijblijvend advies over de mogelijkheden en wat de voor- en nadelen zijn van ieder soort. In de meeste gevallen kunnen wij een plat dak binnen 1 dak afwerken. Hierbij kan het gaan om een renovatie of aanleg van een nieuw plat dak in Drachten.

EPDM dakbedekking

Het aanbrengen van EPDM is mogelijk zonder open vuur. Daarnaast is het materiaal ook meer elastisch dan bitumen. De levensduur ligt hierdoor rond de 50 jaar na het goed plaatsen van EPDM dakbedekking.

Ook uw dak met EPDM laten bedekken? Kies voor Smits Dakwerken en wij zullen u een scherpe offerte bieden. Neem contact met ons op!

PVC dak

PVC dakbedekking is gemaakt van een soort plastic. Het voordeel hiervan is dat het in zijn geheel te recyclen is, een pluspunt voor het milieu vergelijken met andere opties.

Daarnaast is het vrij goedkoop in aanschaf. Hierbij moeten wij wel vermelden dat de levensduur relatief gezien vrij kort is. Dus op lange termijn is het niet de meest duurzame oplossing! Wel is pvc verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.

Bitumen dak

De specialist in bitumen dak van de regio Drachten. Het leggen van kwalitatief bitumen op uw schuur, aanbouw of woning is bij ons in goede handen. Tegen een scherp tarief helpen wij graag bij het uitvoeren van de wensen.

Een plat dak met bitumen is belangrijk om met veel aandacht te plaatsen. Onze dakdekkers controleren alles dubbel om te voorkomen dat er lekkages ontstaan.

Het zelf plaatsen van bitumen is af te raden. De werkwijze is zeer specifiek en hiervoor is de juiste kennis nodig. Onze dakdekkers zijn gecertificeerd en hebben al veel tevreden klanten opgeleverd! Hierdoor bent u verzekerd van een waterdichte oplossing

dakafvoer van plat dak 500x362 1

Hellend dak

In de meeste gevallen heeft het dak van de woning een hellend dak. Hierbij springt de optie voor dakpannen er bovenuit qua populariteit. Onze dakdekkers in Drachten zijn specialisten in het plaatsen van dakpan daken en het onderhoud hiervan. Daarnaast hebben wij ook diverse opties zoals het plaatsen van een dakkapel, dakraam en isolatie in ons pakket genomen.

Deze diensten worden vaak in combinatie met een renovatie gekozen. Ook een lekkage vind vaak bij op deze verbindingen plaats. Naast dakpannen is het ook mogelijk om te kiezen voor een zinken dak, dakshingles of een rieten dak.

Dakpannen

Het plaatsen en vervangen van dakpannen in Drachten zal altijd blijven bestaan. Kijkt u maar rond zich heen, dakpannen komen overal terug. Het is dan ook het materiaal wat het meest betaalbaar is met een lange levensduur.

In Nederland zijn dakpannen ideaal, belangrijk hierbij is wel het onderhoud ervan. Om onderhoud te besparen kan er gekozen worden voor een dakcoating. Zo krijgt mos geen kans om zich te nestelen.

Naast het plaatsen, renoveren en onderhouden van een pannendak in Drachten, zijn wij ook in te zetten voor alle randzaken. Denk hierbij aan het vervangen van een dakgoot of opsporen en verhelpen van lekkages.

Dakshingles, rieten- of zinken dak

Valt de keuze niet op een klassiek pannendak, dan zijn er nog diverse opties. Hierbij zal het prijskaartje veelal iets hoger uitvallen, maar ze hebben allen een unieke uitstraling.

Het zal dan ook neerkomen op maatwerk wat wij leveren. Nog aan het orienteren naar de opties, vraag vrijblijvend een prijs aan. Op deze manier kunt u gemakkelijk inzicht verkrijgen en een wel overwogen keuze maken.

bitumen leggen 500x324 1

Bespaartips

Om voor ieder budget toegankelijk te zijn. Vinden wij het belangrijk om enkele bespaartips te delen. Op deze manier is het mogelijk om ook uw dak tegen een scherp tarief goed te onderhouden.

Er zijn een aantal opties die een investering vergen, maar op lange termijn zullen ze kosten besparen. Denk hierbij aan:

 • Coating voor uw dak
 • Grind leggen op een plat dak
 • Diverse opties om uw dakgoot schoon te houden.

Om direct kosten te besparen is het slim om diverse offertes aan te vragen. Naast de prijs te vergelijken van diverse dakdekkers in Drachten, is het cruciaal om de dienstverlening naast elkaar te leggen. Uiteindelijk zijn het de totale kosten die op een weegschaal gelegd moeten worden.

Onze klanten zijn tevreden met het resultaat!

Een score van 8.7 en meer dan 92% beveelt ons aan bij vrienden

Meer weten over uw dak?

Ontvang onze tarieven op de mail en vergelijk de kosten.